Ciasteczka z ciecierzycy z żurawiną

20171115_083359-01-01.jpeg

Przepyszne ciasteczka, które przygotujecie w kilka minut. W dodatku są bez tłuszczu, bez cukru i bez mąki, za to z wysoką zawartością białka. Najłatwiejsze ciastka bezglutenowe jakie miałam okazję przygotować. Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku. Masa na ciastka jest tak pyszna, że ma się ochotę wyjeść ją łyżką. Ja dla urozmaicenia dodałam żurawinę i wyszło super. Wy również możecie dodać swoje ulubione przyprawy, kawałki orzechów, czekolady, rodzynki. Eksperymentujcie!

Składniki:

  • 1 puszka ciecierzycy, dobrze opłukana i odsączona
  • 4 łyżki syropu klonowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • garść suszonej żurawiny
  • 3 czubate łyżki masła orzechowego

Wykonanie:

  1. Ciecierzycę dokładnie zblenduj, dodaj masło orzechowe, syrop klonowy,  proszek i wybrane przez siebie dodatki.
  2. Zmieszaj dokładnie składniki, aż powstanie gęsta masa.
  3. Ciasto wykładaj łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na 10-15 minut.

20171115_083315-01-01.jpeg

Smacznego!

20171115_083330-01

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s